Historia

Ego City

Ego slog upp sina portar för första gången 5 oktober 1981. Anläggningen låg till större delen i källarplan och innehöll ett gym med ett antal maskiner från World Class och en del fria vikter. Där fanns också två stycken solarier som besågs av kunderna med ganska stor skepticism (solarier var ovanliga 1981).

 

År 1991 kunde vi då grannlokalerna blev lediga utrusta ytterligare ett gym i markplan med nya italienska maskiner av märket Panatta. Det ursprungliga gymmet kompletterades med maskiner från amerikanska Hammer Strength. Vi byggde samma år den första gruppträningssalen och köpte  in flera solarier.

 

Hösten 1997 styckade vi av en bit av gymmet och byggde en spinningsal med plats för 20 deltagare. Aerobicsalen byggdes samtidigt ut för att rymma fler deltagare. Lokalerna blev snart för trånga och 1999 kunde Ego expandera vidare åt ena hållet in i grannhuset på Södra Järnvägsgatan 9. Där byggdes bland annat en ny solavdelning med dusch och omklädningsrum. Samtidigt byggde vi åt ett annat håll, i intilliggande lokaler på Nybrogatan 27, ny större spinningsal och ytterligare plats för solarier. Allt detta skapade mer plats för gym och ytterligare en utbyggnad av gruppträningssalen för att rymma 60 deltagare.

 

Sommaren 2003 gjordes en utbyggnad på innergården mellan Nybrogatan och Södra Järnvägsgatan. Där finns nu ytterligare en gruppträningssal samt en konditionsavdelning. Inför hösten 2009 renoverade vi våra gruppträningssalar igen och hösten 2010 byggde vi ut ytterligare då en intilliggande butikslokal blev ledig. Sommaren/hösten 2011 renoverade vi stora delar av lokalerna. Framför allt renoverades gymmet nere sär vi också bytte ut en stor del av utrustningen.

 

Ego Alnö

Ego Alnö öppnade i februari 2011. Anläggningen är på ca 550 kvm och är obemannad större delen av öppettiderna. I ljusa lokaler i markplan hittar du både konditionsmaskiner, styrketräningsmaskiner och fria vikter. Med separat ingång bredvid gymmet har vi våra tre solarium. När vi öppnade Ego Alnö blev ursprungliga Ego i stan Ego City.

 

Ego CrossFit

Ego CrossFit öppnade efter Norra Kajen, i gamla Vin & Sprits idrottshall, i oktober 2012. Anläggningen är på ca 350 kvm och är obemannad då inga instruktörer är på plats för att hålla i ett pass.

 

Ego Storgatan

Ego Storgatan blev Ego:s fjärde anläggning i juli 2014. Anläggningen var innan det Sensia Träning men har tidigare varit både Step In och Helex och öppnade ursprungligen 1998. Lokalerna är på ca 2 200 kvm. Här hittar du gym, fyra gruppträningssalar, kafé-del samt sjukgymnaster och en massör.

 

Ego Nolby

Tidigare FreMax blev Ego Nolby i september 2017. Anläggningen är på ca 500 kvm och är obemannad större delen av öppettiderna. I ljusa lokaler i markplan hittar du både konditionsmaskiner, styrketräningsmaskiner och fria vikter.

 

Ego Birsta och Ego Svartvik

1 april 2020 blev Moove i Birsta och Svartvik en del av Ego. Ego Birsta är på ca 1000 kvm i två etage och Ego Svartvik ca 450 kvm. Båda anläggningarna erbjuder både gruppträning och möjlghet till bra egenträning på gymmet.

 

Vår målsättning

Vår målsättning är att vi ska erbjuda träning som passar såväl motionär som elit. Vi strävar efter att varje medlem ska känna sig sedd och omhändertagen och känna att de har möjlighet att utvecklas. Vi ska tillhandahålla lokaler och utrustning i toppklass samt vara först med det senaste inom bra gruppträning. Vi ska hela tiden investera vidare för att utvecklas och bli ännu bättre.

 

Vi är övertygade om att personal som mår bra och trivs ihop gör ett bra jobb tillsammans och stöttar varandra. Personalens glädje sprider sig till kunderna och skapar en varm och välkomnande atmosfär.

Aktuellt

 • KONTAKTA OSS

  Telefon: 060-17 25 95 Postadress: Ego Hälsostudio, Södra järnvägsgatan 7, ››

 • Kom i form på 30 dagar

  Våra hälsocoacher Elin och Jennie söker deltagare som under 30 ››

 • Gästinstruktör 7 maj

  Lördag 7 maj kommer Linus Johansson till oss! Välkommen på ››

 • Ego Matfors har öppnat!

  Äntligen har vi öppnat Ego i Matfors! Vi har flyttat ››

 •